Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Bij de Stalvrienden is een groot aantal vrijwilligers actief. Ze assisteren de instructeur bij de lessen en verzorgen de paarden of hebben zitting in het bestuur. De vrijwilliger begeleidt ruiter en paard, vóór, tijdens en na de les. Helpt bij het binnen en buiten zetten van de paarden. Borstelen, op- en afzadelen van de paarden en het verrichten van kleine stalwerkzaamheden.

Alle vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Heb je affiniteit met paarden, ben je minimaal 14 jaar en vind je het leuk om mensen te helpen? Dan kun je vrijwilliger bij ons worden. Neem contact op met Marieke Hendrikx  om de mogelijkheden te bespreken

Kari Fleerackers
Kari Fleerackers
Lees verder
“Je kunt zichtbaar aflezen aan de gezichten van de ruiters dat ze ervan genieten. Daar doe je het voor toch?”
Sjoke Pasmans
Sjoke Pasmans
Lees verder
"Na een onwijs leuke en bijzondere stage stopte ik vroegtijdig met mijn opleiding... Maar dat daarbij de Stalvrienden zou weg vallen, daar wilde ik niet aan denken! Terwijl ik me voorheen niks bij vrijwilligerswerk kon voorstellen, zou ik nu de ruiters, paarden en andere betrokkenen niet willen missen. Elke week op woensdagavond ga ik met plezier naar de stichting. Heb onwijs veel bewondering voor de instructrices met ieder haar eigen gave zou ik bijna willen zeggen; ze maken er elke week voor een ieder weer het beste van. Als ik aan de Stalvrienden denk voel ik niks anders dan warmte en respect."
Amber Kanen
Amber Kanen
Lees verder
“Ik ben Amber en ben vrijwilliger op zaterdag, ga met veel plezier daar heen. Ik ben dit gaan doen omdat er vrijwilligers te kort waren. Ik zie de ruiters (en de vrijwilligers) genieten. Ik zie heel wat glimlachen op de gezichten na het rijden. Ik zie hoe de ruiters groeien op het paard. Ik vind dit heel leuk werk, ook omdat het omgaan met paarden mijn hobby is.”
Susan van Dooren
Susan van Dooren
Lees verder
“Al vele jaren mag ik met veel plezier onderdeel zijn van deze organisatie. Het plezier en de vooruitgang wat de ruiters elke week laten zien, is echt Genieten met een hele grote hoofdletter G! Voor mij is de Stalvrienden een plek waar iedereen welkom is en kan groeien in zijn of haar eigen tempo, zowel ruiters als vrijwilligers. Ik ben nog altijd ontzettend dankbaar dat ik samen met de fantastische paarden onderdeel van zo’n waardevolle activiteiten mag zijn.”
José van de Rijdt
José van de Rijdt
Lees verder
“Mijn vrijwilligerswerk betekent voor mij: een ander kunnen geven waar ik zelf enorm van geniet.”
Ine Schut
Ine Schut
Lees verder
“Waarom ik het zo leuk vindt om bij de Stalvrienden vrijwilliger te zijn? Ik ben lekker in de buitenlucht bezig met de ruiters en de paarden. Weer of geen weer, de ruiters zijn aan het genieten dus ik ook. Het is vrijwilligerswerk met de nodige ontspanning en vaak heerlijk buiten, dus eigenlijk geen werk maar puur genieten.”
Ezri Hendrikx
Ezri Hendrikx
Lees verder
“Mensen helpen paardrijden is geweldig en de reactie van de ruiter is het beste wat je kunt krijgen!”
Miranda Cremers
Miranda Cremers
Lees verder
“Op woensdagavond help ik bij de Stalvrienden en dat vind ik super leuk! Het is mooi om te zien hoe de paarden reageren op de ruiters, hoe voorzichtig ze lopen op een heuvelig pad en hoe ze reageren op jun stem bij een commando. Het is mooi om de ruiters zo blij te zien, ze kijken echt naar de les uit! Ik vind het heel bijzonder om heel deelgenoot van te kunnen zijn. Paarden zijn zulke mooie en gevoelige dieren.”
Vorige
Volgende

Stichting de Stalvrienden is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten

Kwaliteit en veiligheid staan bij De Stalvrienden hoog in het vaandel.

Volg ons op social

Muffin

Deel de pagina van Vrijwilligers met je vrienden

Vrijwilligers

Omdat we zoveel nieuwe ruiters erbij hebben gekregen afgelopen jaar,
waren we ook heel dringend op zoek naar extra paarden. Omdat de belasting voor onze trouwe viervoeters een
beetje teveel begint te worden.
Vanaf half januari staat Muffin bij ons op stal. Muffin is een 10-jarige
merrie en een kruising van waarschijnlijk
Haflinger/Trekpaard/Swarschwalder Fuchs. Ze is heel breed gebouwd (ook nog wel wat kilo’s teveel) en rond de 1.54 m. Ze heeft een blessure
waardoor ze momenteel niet te kort mag draaien en mag galopperen, maar verder is ze heel breed inzetbaar en
vooral ook super lief! Al snel kon ze tijdens haar proefperiode de eerste staplesjes meelopen met onze ruiters. En we waren er daarom al snel van overtuigd dat Muffin heel goed bij de
Stalvrienden past. Ze mag dus blijven!