Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lessen en aanpassingen

Lessen en aanpassingen

De Stalvrienden zoekt voor elke ruiter de beste oplossing. De lessen zijn in kleine groepen, maximaal 4 personen, maar een privéles is ook mogelijk als dat is wat de ruiter nodig heeft. Er wordt afgestemd op niveau en op wat nodig is om aan de individuele behoeften van de ruiters te voldoen.
Er zijn allerlei hulpmiddelen aanwezig zoals een tillift, opstapperron, bodyprotector met handvaten, speciale zadels en teugels. 

Variatie

Er wordt veel variatie in de lessen aangeboden; dressuur in de binnenbak, een ontspannen buitenrit in het naastgelegen bos of een springles voor gevorderden in de buitenbak. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van spelmateriaal.
Voor jongere kinderen die (nog) niet goed zelfstandig kunnen zitten, wordt backriding aangeboden. Bij deze vorm van paardrijden zit de ruiter samen met de instructeur op het paard.

De paardrijlessen staan onder leiding van ervaren en speciaal opgeleide instructeurs. Zij zijn in het bezit van het officiële diploma van de FPG (of zijn in opleiding daartoe), instructeur paardrijden voor mensen met een beperking.

De lessen duren drie kwartier, inclusief op- en afstappen. Daarnaast is er door de aanwezigheid van enthousiaste en betrokken vrijwilligers tijdens de lessen veel persoonlijke aandacht voor onze ruiters.

Heeft u vragen over onze aanpassingen en mogelijkheden? Neem contact met ons op! Voor de tarieven klik hier.

Stichting de Stalvrienden is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten

Kwaliteit en veiligheid staan bij De Stalvrienden hoog in het vaandel.

Volg ons op social

Muffin

Deel de pagina van Lessen en aanpassingen met je vrienden

Lessen en aanpassingen

Omdat we zoveel nieuwe ruiters erbij hebben gekregen afgelopen jaar,
waren we ook heel dringend op zoek naar extra paarden. Omdat de belasting voor onze trouwe viervoeters een
beetje teveel begint te worden.
Vanaf half januari staat Muffin bij ons op stal. Muffin is een 10-jarige
merrie en een kruising van waarschijnlijk
Haflinger/Trekpaard/Swarschwalder Fuchs. Ze is heel breed gebouwd (ook nog wel wat kilo’s teveel) en rond de 1.54 m. Ze heeft een blessure
waardoor ze momenteel niet te kort mag draaien en mag galopperen, maar verder is ze heel breed inzetbaar en
vooral ook super lief! Al snel kon ze tijdens haar proefperiode de eerste staplesjes meelopen met onze ruiters. En we waren er daarom al snel van overtuigd dat Muffin heel goed bij de
Stalvrienden past. Ze mag dus blijven!