Search
Close this search box.

Lessen en aanpassingen

Lessen en aanpassingen

De Stalvrienden zoekt voor elke ruiter de beste oplossing. De lessen zijn in kleine groepen, maximaal 4 personen, maar een privéles is ook mogelijk als dat is wat de ruiter nodig heeft. Er wordt afgestemd op niveau en op wat nodig is om aan de individuele behoeften van de ruiters te voldoen.
Er zijn allerlei hulpmiddelen aanwezig zoals een tillift, opstapperron, bodyprotector met handvaten, speciale zadels en teugels. 

Variatie

Er wordt veel variatie in de lessen aangeboden; dressuur in de binnenbak, een ontspannen buitenrit in het naastgelegen bos of een springles voor gevorderden in de buitenbak. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van spelmateriaal.
Voor jongere kinderen die (nog) niet goed zelfstandig kunnen zitten, wordt backriding aangeboden. Bij deze vorm van paardrijden zit de ruiter samen met de instructeur op het paard.

De paardrijlessen staan onder leiding van ervaren en speciaal opgeleide instructeurs. Zij zijn in het bezit van het officiële diploma van de FPG (of zijn in opleiding daartoe), instructeur paardrijden voor mensen met een beperking.

De lessen duren drie kwartier, inclusief op- en afstappen. Daarnaast is er door de aanwezigheid van enthousiaste en betrokken vrijwilligers tijdens de lessen veel persoonlijke aandacht voor onze ruiters.

Heeft u vragen over onze aanpassingen en mogelijkheden? Neem contact met ons op! Voor de tarieven klik hier.

Stichting de Stalvrienden is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten

Kwaliteit en veiligheid staan bij De Stalvrienden hoog in het vaandel.

Volg ons op social