Dagbesteding

de Stalvrienden
de Stalvrienden
paardrijden zonder beperking

Dagbesteding

Start dagbesteding bij stichting de Stalvrienden!

Kleinschalige dagbesteding in een landelijke omgeving met paarden, kleinvee en moes/pluktuin.

Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder.

Stichting de Stalvrienden is opgericht in 2005 en biedt sindsdien paardrijdmogelijkheden voor mensen met een beperking, in de breedste zin van het woord. We vervullen hiermee een unieke positie in regio De Kempen/Eindhoven.

Sinds januari 2023 beschikt De Stalvrienden over een eigen accommodatie in Veldhoven en hebben we de mogelijkheid om onze activiteiten verder uit te breiden. Eén van onze grootste wensen is het opstarten van dagbesteding. Vanaf medio april gaan we dit ook daadwerkelijk realiseren.

Onze doelgroep voor de dagbesteding:

De dagbesteding wil zich gaan richten op cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking en/of cliënten met een lichamelijke beperking of chronische ziekte.

De dagbestedingsgroepen kenmerken zich door:

  • zzp 4 t/m 6 (zorg zwaarte pakket)
  • PGB vanuit een WLZ indicatie (wet langdurige zorg) of vanuit de gemeente.

Wat kun je verwachten/wat hebben we te bieden?

Er wordt gewerkt binnen een kleinschalige setting, waardoor ieder individu zich optimaal kan ontplooien, zichzelf mag zijn en zijn/haar eigen tempo kan aangeven.

Hierbij staan rust, structuur, een huiselijke en ongedwongen sfeer én een zinvolle daginvulling in een landelijke omgeving met dieren centraal.

Het aanbod van activiteiten is zeer divers en kan afgestemd worden op de individuele hulpvraag. Te denken valt aan werkzaamheden en activiteiten in de buitenlucht, zoals:

Het (mee) verzorgen van de dieren, voeren en poetsen van de paarden, stallen/weide uitmesten, knuffelen met de dieren, diverse klusjes op en rond de accommodatie, meelopen/begeleiden van paarden tijdens de lessen en het maken van wandelingen in de bosrijke omgeving. Ook wordt er nog een moes- en pluktuin aangelegd waarin gewerkt kan worden en komt er een weitje met kleine boerderijdieren zoals kippen, konijnen en geitjes. Daarnaast zijn er ook binnen diverse activiteiten mogelijk. Te denken valt aan het samen klaarmaken en verzorgen van de lunch (welke gezamenlijk genuttigd wordt), verzorgen van koffie/thee (evt ook voor overige bezoekers van de Stalvrienden) en bakken van diverse lekkernijen in de keuken.

Is je interesse gewekt of heb je nog meer vragen hierover?

Neem dan (geheel vrijblijvend) contact op met Marieke Hendrikx via tel.nr. 06-22999574 of mail naar: marieke.hendrikx@stalvrienden.nl.Tijdens een kennismakingsgesprek en rondleiding op onze mooie locatie kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en kijken of dit een passende dagbestedingsplek is.

Deel dit bericht met je vrienden

Leslocatie:
Volmolenweg 17
5504 PT Veldhoven

Rekeningnummer: NL22 RABO 0105348546
Fiscaalnummer: 8144.06.786
KVK nr 1717328

Onze pony's & paarden

Een vrijblijvende donatie doen

Volg ons op social