Jasmijn


De paardrijlessen worden aangepast aan hoe het op dat moment met mij gaat. Zodat ik ondanks mijn hartafwijking toch de dingen kan doen die ik leuk vind. Tevens is paardrijden een goede therapie voor mij, voor mijn houding en conditie. De lessen zijn heel afwisselend de ene keer dressuur, dan weer springen, voltige of in de bossen rijden. Ik vind het leuk dat ik ook met leeftijdsgenootjes kan rijden. Vooral de themalessen (paard verkleden met carnaval) zijn een feestje.

Esther


Ik ben Esther en ben vrijwilliger op de maandag- en vrijdagmiddag. Ik ben op dit moment werkzoekende maar ik heb gewerkt met dementerende ouderen en heb ook administratieve werkzaamheden gedaan. Ik heb een opleiding activiteitenbegeleiding gedaan. Vroeger heb ik zelf ook heel fanatiek paardgereden. Vandaar ook mijn link met De Stalvrienden.  Ik vind het leuk om met mensen en paarden te werken. En wat is er nou mooier dan bij iemand een glimlach op zijn of haar gezicht te zien…..  Ik hoop dit nog lange tijd te kunnen doen.

Julienne


Ik doe al heel lang paardrijden. Heb veel op mijn grote vriend Jengo gereden, het paard van mijn zus. Ik rij ook al heel lang bij De Stalvrienden. Ik vind spelletjes doen hartstikke leuk maar buiten rijden ook. Ik klets heel graag en maak graag grapjes. Mijn paardjes zijn Sjanneke en Twix.

Anne


Ik ben begonnen met rijden bij de Stalvrienden in verband met een ziekte aan mijn heupkop. Paardrijden is ontspanning voor mij en ik geniet er enorm van.

Caron


Vanaf het begin van dit schooljaar loop ik iedere maandag en zaterdag stage bij de Stalvrienden vanuit mijn opleiding Pedagogiek. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de ruiters iedere keer opleven en steeds blijven groeien als ze komen paardrijden. Dat maakt het erg leuk en dankbaar werk om te doen!

Lucia


Lucia is op advies van de kinderarts gaan paardrijden vanwege haar scoliose. Naast het feit dat het goed voor haar is, geniet ze er enorm van! Met name de buitenritten zijn een feestje voor haar.

Susan


Ik help al een aantal jaar elke zaterdagochtend met heel veel plezier als vrijwilliger. In die jaren heb ik mogen zien hoeveel paardrijden betekent voor onze ruiters en de effecten die de paarden teweeg brengen bij iedereen. Je ziet de ruiters (en vrijwilligers eigenlijk ook) volledig ontspannen en genieten! Die brede glimlach van de ruiters, daar doen we het voor!

Mieleke


Ik zit op paardrijden omdat ik erg van paarden houd. Het paardrijden ontspant mij. Als ik thuis kom, voel ik me heel erg relaxed. Ik zit al heel lang bij de Stalvrienden. Ik ben nu 32 jaar. Ik ben zo gek op paarden dat ik op mijn bovenarm mijn paard heb laten tatoeëren.

Femke


6 jaar geleden kwam ik vol spanning (en een beetje zenuwachtig) bij de Stalvrienden. Dit was zo weg omdat je meteen opgenomen wordt in de ‘stalvrienden-familie’! Ik heb dus al heel wat leuke en leerzame jaren gehad, maar ben nog steeds erg blij als het weer zaterdagochtend is! Het is heel mooi om de ontspannen en lachende gezichten te zien, de ruiters enorm te zien groeien en te merken dat het paardrijden voor velen zó belangrijk is! Het is super om deel uit te maken van een heel gezellig team, met de paarden bezig te zijn, gezellig te kletsen met de ruiters en ook nog eens samen met Marieke, de andere vrijwilligers en onze lieve paarden heel waardevol en gewaardeerd werk te mogen doen!

Rik


Ik vind paardrijden het allerleukste. Buiten rijden in de bossen is leuk en binnen doe ik lekker spelletjes. Mijn paard heet Urnie en die heeft hele mooie haren. Sinds kort kan ik met de tillift op het paard. Daar ben ik erg blij mee.